Maatregelen

Liefste mamas en papas – toekomstig of kersvers,
We staan voor jullie klaar !

Zorg voor moeder en kind in tijden van Corona Covid-19 vergt enkele aanpassingen van de manier waarop we werken.

Dit zijn ongeziene tijden, jullie zitten met zoveel vragen en angsten. Wij doen ons best om jullie met raad en daad bij te staan. We krijgen dagelijks ondersteuning en nieuwe voorschriften van onze beroepsorganisatie VBOV doorgemaild. Veel annulaties en verbod op samenscholing brengen ook voor ons uitdagingen, we zouden wel graag blijven doorgaan om financieel het hoofd boven water te houden.

Huisbezoeken
  • Het voorkomen van verspreiden van het Coronavirus hebben we grotendeels zelf in “handen”, de verantwoordelijkheid en de goede verstandhouding wordt door vroedvrouw en gastgezin gedeeld.
  • Als er griepachtige klachten(*) zijn in een gezin, gelieve ons dan te verwittigen ! We bekijken samen of een huisbezoek noodzakelijk is. (*koorts, hoest, keelpijn, algemene malaise, benauwd of ademhalingsproblemen, neusloop, spierpijnen). Als er een lichte verkoudheid is bij één of meerdere gezinsleden, vragen we deze gezinsleden af te zonderen twee uur voor ons huisbezoek.
  • Het spreekt voor zich dat het begeleiden van borstvoeding en onderzoeken van moeder en baby direkt en vaak langdurig huidcontact vereist. Wij zorgen er voor dat we zo goed mogelijke beschermkledij aantrekken, dus een mondmasker, handschoenen en schort. We desinfecteren onze materialen en wassen onze handen uiteraard veelvoudig. Kan je voor ons bezoek een verse handdoek en een keukenrol klaarleggen? Als je een eigen bloeddrukmeter en/of babyweegschaal hebt, gebruiken we deze graag bij jou thuis. 
  • Wij streven naar 1 vroedvrouw per gezin om het besmettingsgevaar te beperken.
  • De minder dringende of niet- noodzakelijke huisbezoeken vervangen we door videogesprekken (we werken via onze website met een eigen videobox) – hiervoor zal een vergoeding worden aangerekend.
  • Ondertussen is er op de materniteiten een bezoekverbod, wij bevelen ook aan om dit verbod bij jullie thuis door te trekken.
Consultaties
  • Consultaties in de praktijk in Kobbegem worden vanaf september terug hervat.
  • Zwangeren zijn ook verder welkom in de “Praktijk Bijgaerden”, waar we consulteren op woensdag. Uiteraard gebeuren alle consultaties op afspraak. We gaan daar de consultaties in tijd en plaats moeten spreiden, met de nieuwe voorschriften voor handhygiëne en beschermende kledij in acht genomen. Het dragen van een mondmasker is verplicht. Wanneer je reeds een mondmasker hebt, dan dien je deze op te zetten voor je de praktijk binnen komt. Indien je zelf geen mondmasker hebt, kan je een chirurgisch mondmasker van de praktijk bekomen, waarvoor 1 euro gepaste munt zal gevraagd worden. De partner kan terug meekomen op consultatie, kom best slechts 5′ voor jouw afspraak de wachtruimte binnen. Bij het binnen komen en het verlaten van het medisch cabinet, zal je de handen kunnen ontsmetten. Wij zullen jou ook begeleiden naar buiten zodat er geen handcontact meer is met de deurklinken. Tussen de consultaties door zal de ruimte ontsmet worden. 
  • De intakegesprekken zullen via videogesprekken verlopen, worden op een bepaald tijdstip ingepland en worden voordien telefonisch of via mail doorgegeven – hiervoor zal een consultatie worden aangerekend.
Info-Sessies

De workshops gaan online door via de videobox van onze website.

 

Alvast bedankt voor jullie begrip !
Hou het veilig en gezond.

Tot binnenkort,

An en Hilde

Neem contact op

Liefste mamas en papas - toekomstig of kersvers, We staan voor jullie klaar !

An en Hilde