Postnataal

Zorgen aan huis

 • Eerste huisbezoek binnen de 24uur na je thuiskomst uit de kraamkliniek. We doen de medische nazorg van moeder en baby. Nazicht van de herstellende baarmoeder, verzorging na keizersnede, nazicht van de episiotomie, bloeddruk en andere parameters… We wegen je baby’tje en bekijken het herstel van de navelstreng.
 • Begeleiding van borstvoeding of flesvoeding.
 • Uitvoeren van de hielprik (vanaf 72 uur na de geboorte) ter opsporing van stofwisselingsziekten.
 • Begeleiding na een miskraam, ondersteuning tijdens de ‘babyblues’ en bij post-natale depressie, verlies of verdriet.
 • We bespreken ook de praktische zaken, zoals administratieve regelingen, helpen met het organiseren van kraamzorg. We werken samen met verschillende organisaties (kraamzorg, Kind en Gezin, OCMW etc)
 • In het kader van het KOZI project (KOrt ZIekenhuis verblijf) van het UZ Brussel en gelijkaardige pilootprojecten in andere materniteiten in Vlaanderen, kom je al snel naar huis met je pasgeboren baby’tje.
 • We helpen je graag na een poliklinische bevalling, thuis in je eigen gezin, rust en comfort.

Raadplegingen in de praktijken

Heb je twijfels over de verzorging of gewicht van je baby? Wil je afkolven, starten met vaste voeding, kolven en werken, afbouwen van borstvoeding bespreken en organiseren.
Weet je het even niet meer…? Tot één jaar na je bevalling kan je beroep doen op de vroedvrouw!

Attesten

 • zwangerschap
 • bevallingsrust
 • borstvoeding
 • kraamgeld

Moederkoekenhuisje

Omdat er zoveel nood is om je vragen en belevenissen met je kleine baby te delen met andere kersverse mama’s!

Blijf misschien hangen na onze heerlijke MAMABABY-YOGA of kom samen in de praktijk bij de vroedvrouw om gewoon wat te praten en ideetjes uit te wisselen. De vroedvrouw is er om je vragen te beantwoorden maar meestal vinden jullie het onder elkaar wel… Bij een broodje en kom thee, komen de verhalen en tips spontaan naar boven.

Als het weer het toelaat maken we een mooie wandeling over de Brabantse Kouters. Hou onze site en onze Facebook pagina in het oog voor de data.

Meer weten over…?

…wasbare luiers, wasbaar maandverband, menstruatiecups, draagdoeken, borstvoedings bh’s, afkolfapparaten, invriezen van moedermelk, gebruik van drinkbekertjes en flow-cups, verschillende anti-conceptie middelen en -methodes, babyvoeding, baby slaapmonitoring en hartbewaking, reflux behandelingen, verzorging van huidirritaties, allergieën en reacties bij baby, gebruik van speciale speentjes, fopspeen gebruik, duimzuigen, borstvoeding stimulatie of afbouwen, pijnlijke tepelkloven, borstontsteking, gembercompressen, borstvoedingsthee, natuurlijke verzorgingsproducten etc…

Heb je hierover een vraag? Vroedvrouwaanhuis heeft een schat aan informatie en contacten om je verder te helpen.

 

Samen met je gezinnetje zoeken we de beste oplossing voor deze unieke belevenis in jullie leven.

An De Meuter