Prenataal

Fertiliteitsconsultatie

Zelfs vòòr je zwanger bent, kan je reeds op ons rekenen. Vanaf het moment dat jullie kinderwens hebben, kunnen we jullie al helpen. We bespreken je hormonale cyclus, je voedingsgewoontes en leefpatronen.

Intakegesprek

Tijdens dit gesprek maken we kennis, maken we een dossier op en leggen we de werking van onze praktijk uit. We bespreken vooral wat je van de vroedvrouw kunt verwachten tijdens en na je zwangerschap.

0-3 maand

Na een positieve urinetest, bevestigen we de zwangerschap via een bloedafname. De zwangerschapskwaaltjes worden besproken en met goede raad en advies te lijf gegaan. Maar ook tijdens de minder aangename tijden, na een miskraam bijvoorbeeld, kan je bij ons met je verhaal terecht.

3-6 maand

Afwisselend met de consultatie van je gynaecoloog kan je ook op de vroedvrouw beroep doen, voor het regelmatig opvolgen van je bollend buikje. Dit in nauwe samenwerking met de gynaecoloog die jouw zwangerschap opvolgt. We hebben een heel goede verstandhouding met de artsen in de buurt. Tijdens deze raadpleging doen wij de medische controle van jou en je baby. Bloeddruk, gewicht en urine worden gecontroleerd. De groei van je baby wordt opgevolgd en de harttoontjes worden beluisterd met een ultrasone “doptone” apparaat. Ook labocontroles, zoals bloedafname, urineonderzoek en vaginaal uitstrijkje, kunnen tijdens deze raadpleging gebeuren. Daarnaast geven we nog heel wat uitleg aangepast aan jouw zwangerschapsleeftijd en beantwoorden we jouw vragen.

Deze consultaties kunnen ingepland worden in :

  • onze vroedvrouwenpraktijk ‘Vroedvrouw aan huis’ in Kobbegem
  • praktijk ‘Bijgaerden’ in Groot-Bijgaarden (www.praktijkbijgaerden.be)
  • praktijk rond de vrouw ‘Bgyn’ in Merchtem (www.bgyn.be),
  • ook aan huis indien je het rustig aan moet doen.

6-9 maand

Het grote moment komt dichterbij! We gaan jou en je partner samen voorbereiden op je bevalling. In kleine groepjes of individueel doen we allerhande ademhalingsoefeningen en leren we houdingen aan om weeën vlotter op te vangen…

Zwangerschapsrelaxatie

 

Individuele begeleiding/voorbereiding

  • Wil je graag goed voorbereid zijn op arbeid en bevalling ?
  • Liggen groepslessen jou minder of passen de data niet ?
  • Twijfel je nog of je borstvoeding wil geven ?
  • Zit je met nog zoveel andere vragen ?
  • Ben je zwanger van je tweede kindje en heb je reeds de cursus zwangerschapsrelaxatie gevolgd, dan kunnen we een opfrissingsles inplannen!

Indien je een moederboekje hebt, breng je dit ook mee op raadpleging.

Workshop

Onze vroedvrouwenpraktijk biedt diverse workshops aan (zwangerschapsrelaxatie, hypnobirthing, mama-baby yoga, babymassage…) dit zowel prenataal als postnataal.

Ga ze vlug ontdekken.

Overzicht

Ben je zwanger van je tweede kindje en heb je reeds de cursus zwangerschapsrelaxatie gevolgd, dan kunnen we een opfrissingsles inplannen. 

An De Meuter