Prenataal

Fertiliteitsconsultatie

Zelfs vòòr je zwanger bent, kan je reeds op ons rekenen. Vanaf het moment dat jullie kinderwens hebben, kunnen we je helpen met fertiliteitsconsultaties. We bespreken je hormonale cyclus, je voedingsgewoontes en leefpatronen.
We verwijzen door en werken samen met het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde (CRG) in Jette, die wereldfaam geniet op dit vlak.

Intakegesprek

Tijdens dit gesprek maken we kennis, maken we een dossier op en leggen we de werking van onze praktijk uit. We bespreken vooral wat je van de vroedvrouw kunt verwachten tijdens en na je zwangerschap.

0-3 maand

Na een positieve urinetest, bevestigen we de zwangerschap via een bloedafname. De zwangerschapskwaaltjes worden besproken en met goede raad en advies te lijf gegaan. Maar ook tijdens de minder aangename tijden, na een miskraam bijvoorbeeld, kun je bij ons met je verhaal terecht.

3-6 maand

Afwisselend met de consultatie van je gynaecoloog kun je ook op de vroedvrouw beroep doen, voor het regelmatig opvolgen van je bollend buikje. Dit in nauwe samenwerking met de gynaecoloog die jouw zwangerschap opvolgt. We hebben heel goede verstandhouding met de artsen in de buurt. Tijdens deze raadpleging doen wij de medische controle van jou en je baby. Bloeddruk, gewicht en urine worden gecontroleerd. De groei van je baby wordt opgevolgd en de harttoontjes worden beluisterd met een ultrasone “doptone” apparaat. Ook labocontroles, zoals bloedafname, urineonderzoek en vaginaal uitstrijkje, kunnen tijdens deze raadpleging gebeuren. Daarnaast geven we nog heel wat uitleg aangepast aan jouw zwangerschapsleeftijd en beantwoorden we jouw vragen. Meestal gebeuren deze consultaties in onze praktijk maar kunnen ook aan huis.

6-9 maand

Het grote moment komt dichterbij! We gaan jou en je partner samen voorbereiden op je bevalling. In kleine groepjes doen we allerhande ademhalingsoefeningen en leren we houdingen aan om weeën vlotter op te vangen… In de praktijkruimte in Kobbegem, in kleine groepjes of individueel.

Zwangerschapsrelaxatie

 

Individuele begeleiding/voorbereiding

  • Wil je graag goed voorbereid zijn op arbeid en bevalling ?
  • Liggen groepslessen jou minder of passen de data niet ?
  • Twijfel je nog of je borstvoeding wil geven ?
  • Zit je met nog zoveel andere vragen ?
  • Ben je zwanger van je tweede kindje en heb je reeds de cursus zwangerschapsrelaxatie gevolgd, dan kunnen we een opfrissingsles inplannen!

Breng steeds klevers van je mutualiteit mee !
Indien je een moederboekje hebt, breng je dit ook mee op raadpleging.

Cursus

Onze vroedvrouwenpraktijk biedt diverse cursussen aan (zwangerschapsrelaxatie, Zwangerschaps-massage…) dit zowel prenataal als postnataal. Ga ze vlug ontdekken.

Cursus

Ben je zwanger van je tweede kindje en heb je reeds de cursus zwangerschapsrelaxatie gevolgd, dan kunnen we een opfrissingsles inplannen. 

An De Meuter